Lakeview

Fiind prima cladire din Romania care am obtinut un certificat BREEAM, cladirea Lakeview este amplasata in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu din Bucuresti. 

Echipa noastra de ingineri proiectanti s-a ocupat de elaborarea proiectului de rezistenta al cladirii Lakeview. Realizarea infrastrucxturii de 4 subsoluri s-a realizat in solutie 'top-down'. Fundarea s-a facut prin intermediul unui radier general de grosime variabila. Structura de rezitenta a constructiei a fost facuta din beton armat monolit grupata in jurul unor noduri centrale.

Principala caracteristca a cladirii a fost faptul ca volumetric este compusa din doua corpuri de inaltimi diferite - 9 nivele respectiv 16 nivele-. Initial cele doua corpuri au fost dimensionate separat, primind fiercare propunerea sa de structura. 

Ulterior, printr-un preces de value engineering  s-a adoptat solutia unei structuri comune, mai eficienta din punct de vedere economic, ce elimina necesitatea prevederii rostului seismic dintre cele doua cladiri.